CRÒNICA RONDA 2 dels Equips B,C,D i E

Ateneu Colón B: Victòria 9-1 contra el Catalonia Joviat B

 L’Equip B rebia a casa al Catalònia Joviat B, un equip format amb jugadors veterania i joventut.

A priori teniem avantatge d’elo a tots els taulers però fins a mig matí va estar força nivellat, signant-se només unes taules de Marc Urgel, que s’havia quedat en una posició amb negres incòmoda. Fins i tot Godesard i Marc Arza tenien peó de menys.

Poc a poc però van anar caient els punts de Lasanta i de Rebull que havien guanyat peça, els de Martí González i de Belmonte, que aconseguien endur-se dues partides incertes situant el  4,5 a 0,5.

Andreu Castaño i Pol Moncunill, en dues partides molt serioses certificaven ja la victòria 6,5 a 0,5 i finalment Godesard i Marc Arza aconseguien remontar les seves partides, imposant-se amb dos bons finals, posant el 8,5 a 0,5 al marcador.

Finalment en el tauler 1 El Marcel Claramunt que va tenir avantatge gran part de la partida, va acabar signant taules, quan aquesta havia derivat en un complicat i perillós final.

Així doncs àmplia victòria per 9 a 1 que no reflexa del tot la combativitat d’un Catalònia Joviat B que va meréixer algun puntet més.

Segona victòria de l’equip B, abans del vital matx de la setmana vinent a domicil contra el Sant Martí B.

Raül Arza

 

Ateneu Colón C: Victoria clave  4,5 – 5,5 en casa del Catalunya C

Gran victoria del equipo C en el Casinet de Hostafrancs, necesaria para conseguir el objetivo de mantener la categoría.

Empezó el match con victoria de Erik Casorrán, que después de ir por debajo de una pieza, se recuperó perfectamente lanzándose al ataque y finalizando recuperando la pieza y ganando una partida difícil. Empezábamos bien el partido.

2 derrotas de las féminas, Isabel Fernández y Isaura San Juan ponía el 2 a 1 para el Catalunya.

Victorias de Alex Mangués, que tenía dama por alfil, y yo mismo con peón de más y mejor estructura de peones, conseguíamos el 3 a 2.

Las partidas tenían buena pinta, con ventajas de Pablo Miños, 2 peones de más en final con torre, Jesús Martínez Berrozpe, con caballo de más y Hervé Devós con pieza de más. Gerard Rodríguez tenía una situación igualada después de superar un momento complicado en la partida, y la situación más complicada la tenía Rafael Bru con pieza y peón de menos.

Pablo y Jesús cumplen con sus partidas y Rafael confirma la derrota, por lo que nos ponemos 5 a 3 a falta de 2 partidas. La situación de Hervé se complica por momentos con 2 peones a punto de coronar por su contrario y Gerard confirma la victoria con una tablas que acepta su contrario.

Hervé finalmente acabó perdiendo una partida que empezó muy bien y que le faltó rematar.

A destacar el esfuerzo de Gerard que estando con fiebre toda la semana, vino al match y fue decisivo en el mismo.

Alfredo Castaño

 

 Ateneu Colón D : Jornada de descans

Jornada de descans per l’equip D, que jugava contra el vacant del grup.

 

Ateneu Colón E : Meritòria Victòria 4 – 0  contra el MIR

El nostre equip estava format en aquesta ronda per 1 jugador Sots-10, el Guillem Jové, 2 jugadors Sots-12, el Raul Marcos i l’Oriol Mangues, i el Sènior Rodier Schneider. Rebiem l’equip de Club Escacs Mir, format per dos sèniors i dos veterans. Sobre el paper els alts elos rivals, entre 1900 i 1700, feia preveure un match complicadíssim.

El 1r en acabar va ser el Rodrigo Schneider que aconseguia la seva  1a victòria com a jugador del Colón, establint l’1 a 0.

El 2ón en acabar i endur-se el punt va ser un inspirat i lluitador Guillem Jové, mostrant una maduresa impròpia d’un Sots-10 i aconseguint el 2 a 0.

Raúl Marcos, al tauler 1 aconseguia concretar l’avantatge de l’obertura per vèncer la seva rival de 1900 punts d’Elo.

Finalment, en un bon final de torres, l’Oriol Mangues, semblant tot un veterà, s’imposava en bon estil i establia el contundent  4-0 final, mostrant el bon estat de forma de la “Perdrera Colonera”.

Raül Arza