DIVISIÓ D’HONOR: Importantíssima victòria 4,5 – 5,5 a Figueres

 CRÒNICA RONDA 2 de Raül Arza

Importantíssima victòria per la mínima a Figueres.

El pre-match començava amb el trist contratemps per la baixa al darrer moment de l’Imar Tallo, degut a la mort de la seva àvia. Desde l’equip ens vam conjurar per lluitar encara amb més força i intentar dedicar-li una victòria.

5 de nosaltres, vam decidir anar abans a dinar a Figueres per fer pinya, arribant amb una vistosa furgoneta que ens  va aconseguir i conduir l’Alfredo Castaño (actual president del Club), que va voler acompanyar l’equip i fer de delegat. Semblava la furgoneta versió 2.0 de la mítica sèrie dels 80 “El Equipo A”, però molt més llampant (groga i blava).

Les primeres partides en acabar van ser la de MC Serra-MC Moreno al tauler 5 i la de MC Mínguez-MF Ibañez les dues en taules. 1 a 1 al marcador i el matx fins al moment tenia bona pinta. Les partides de MI Hernando, Marzo, MC Piñero , MC Luna i la meva tenien bona pinta. La única on semblàvem tenir desavantatge era la del MC Garzón.

Les bones victòries amb negres al tauler 9 del Xavi Marzo contra la MF Mònica Vilar i de Piñero al tauler 3 contra l’Albert Pi, sumades a les taules també amb negres al tauler 1 del GM Marc Narciso contra el GM Javier Campos  ens avançaven 1,5 a 3,5. Però estava clar que el Figueres no es donaria per vençut.

Per la meva part, al tauler 10, no vaig saber rematar un final de torres que semblava guanyat contra un batallador MC Emili Colls i el marcador es va situar en 2 a 4. El Figueres apretava i finalment Garzón, al tauler 8, no va poder seguir resistint  més l’atac del local MC Pinsach que ajustava el marcador situant el 3 a 4.

 Al tauler 7 la partida del  MC Artur Valls contra l’MC Parals (molt apurat de temps) estava bastant boja i la del tauler 2 d’Hernando contra l’MI Jorge González s’havia capgirat i semblava perduda.

 L’MC Luís Luna finalment aconseguia la seva 1ª victòria com a jugador de l’Ateneu Colón i ens assegurava l’empat  3 a 5. La partida de Valls continuava incerta i es tornava decisiva. Finalment aconseguia  amb sang, suor i llàgrimes signar l’empat assegurant-nos la victòria 3,5 a 5,5. Poc després i tot el pundonor del Julio Hernando, l’MI Jorge González certificava el 4,5 a 5,5 final.

Des d’aquí felicitar al Club d’Escacs Figueres per la seva lluita i desitjar-los sort per la resta de la Lliga. Des de l’equip  volem dedicar aquesta importantíssima victòria a l’Imar i a tota la seva família.

Bon començament de lliga amb 1,5 punts de 2. El proper dissabte a les 16,30 hores, tindrem a casa un duríssim enfrontament contra el Barberà, actual subcampió de Catalunya.

Raül Arza