CRÒNIQUES RONDA 3 dels equips B,C,D i E

web

Ateneu Colón B: Victòria 1,5 – 8,5 a casa del Sant Martí B

L’Equip B jugava contra un dels favorits per lluitar per l’ascens, un equip molt compacte amb jugadors entre els 2000 i 2100 punts d’elo. Sempre és un plaer poder veure i saludar als amics i coneguts del Sant Martí.

El matx començava amb dues taules ràpides (Lasanta i Godesard) i la veloç victòria del “pichichi” Belmonte(3 de 3),  que ens avançava 1 a 2. Poc després Garcia Gil en una partida d’atac, entregant 2 peons, aconseguia guanyar a Vivancos augmentant la distància 1 a 3.

A partir d’aquí es van anar succeint les victòries de Xavi Marzo amb negres contra Riera, la d’Urgel contra Ríos, la de Marcel Claramunt contra Beto Moreno i la meva contra Repiso.

Martí González va intentar-ho tot, però finalment no va poder superar la defensa de Jordi Sabater. 1,5 a 8,5 final.

Bon començament del B amb 3 de 3, colíder juntament amb el Cornellà.

La setmana que ve rebrem a casa a l’Escola d’Escacs B, un perillós equip que pot variar molt a cada ronda.

Raül Arza

 

 

Ateneu Colón C:  Victòria 7 – 3 contra el Sant Andreu C

Pas de gegant de l’equip C per a la permanència a Preferent, que és l’objectiu d’aquest any.

El matx començava incert després de que l’Àlex Mangués perdés la seva seva partida però que el Gerard Rodríguez s’imposés amb molta classe en la seva. A continuació han entaulat Jesús Martínez i Herve Devos, i les coses se’ns han començat a posar de cara quan l’Andreu Castaño promocionava dama i forçava l’abandonament del rival en una partida en que no ha deixat oxigen en cap moment en la zona mitja del tauler. El Ramon Rebull ha salvat mig punt de miracle en una posició hiperdefensiva, però els focs artificials estaven per arribar en els taulers restants.

L’Eduard Cano ha entregat peça per dos peons que han estat un malson pel seu rival. Després d’un final jugat amb gran precisió, ha afegit un punt més al sarró.

La Isabel Fernández, al darrer tauler, ha treballat un molt bon final de torres. I quan ja havia obert pista pel seu peó d’h imparable, s’ha tret del barret un mat curiós a les caselles centrals.

Ja havíem guanyat, però el Marc Arza ha lluitat igualment un final d’alfils de diferent color, fins que ha aconseguit treure petroli on no semblava haver-n’hi. I també podria haver guanyat el Pablo Miños, que ha jugat una partida brillant contra un jugador que li treia 150 punts d’elo, però que al final, jugant només amb el temps d’increment en una posició plena de riscos, ha decidit amb bon criteri consolidar la repetició de moviments i assegurar les taules.

Excel·lent resultat, amb el que ens plantem amb 2 punts de 3 en una categoria que pensàvem que ens aniria gran.

Ramon Rebull

 

 

Ateneu Colón D : Victòria 4 – 2  contra La Lira D

Els dos equips van presentar una alineació de jugadors amb elos molt similars en tots els taulers. Això feia veure en principi que seria un matx molt igualat.

Alberto González al tauler 6 va aconseguir el primer punt. Però tot seguit Nerea Sarrió es va imposar a Josep Majos i aconseguir el 1-1.

Josep LLuis García, va tenir avantatge gran part de la partida i va aconseguir el 2-1.

La victòria d’Alfredo Castaño, va donar tranquil·litat a l’equip amb el resultat de 3-1.

Daniel Negreira molt concentrat a la seva partida, va certificar amb la seva victòria el 4 -1.

Quedava encara la partida de Xavier Marzo Ruiz, contra Agustín Calvo López al tauler 3. Tot i l’esforç i lluita de Xavier no va poder guanyar la seva partida.

Estem segons del nostre grup amb 2,5 punts de 3 i confiem seguir tenint uns bons resultats.

Fina García

 

 

Ateneu Colón E : Victòria 1 – 3  contra el Sant Martí B

L’Equip E jugava també a casa del Sant Martí, amb una particular mescla: 3 sots12 (Raúl Marcos, Dani Del Río i Oriol Mangues, i un Sènior-60 el José Manuel Fernández Clua.

Les ràpides victòries dels joves i la derrota de José Manuel Fernández, deixen l’equip 3r del seu grup.

Raül  Arza