CRÒNIQUES RONDA 8 dels equips B i C

20200308_104803

Ateneu Colón B: A un pas de l’ascens a Segona Divisió

En aquesta penúltima ronda rebíem al Gavà, que un cop ja salvats han presentat un equip més modest de l’habitual.

El matx s’ha posat de cara ben aviat, amb una nova miniatura d’Urgel i les victòries de Marc Arza (que continua en ratxa 6 de 7), del Pol Moncunill, del Martí González (també en ratxa 6,5 de 7),  de l’Oriol Porta i de Carles Godesard que posaven el 6 a 0 en el marcador.

El Gavà sumava el seu 1r punt al perdre, crec que  per temps, el Xavi Marzo.  6 a 1

Tancàvem el matx amb unes lluitades taules del MF Lasanta i les victòries de Belmonte i del cronista. 8,5 a 1,5

Aquesta victòria ens deixa líders amb 8 de 8 i a un pas de l’ascens i de poder retornar a la 2ª Divisió. Esperem poder-ho aconseguir la setmana vinent a Vall de Tenes i rematar aquesta excel.lent temporada.

Raül Arza

 

 

Ateneu Colón C:  Derrota per 7 a 3 contra el Barcelona C

Aquest diumenge hem jugat contra els primers del grup. Un duríssim Barcelona C, que per acabar de complicar les coses venien amb un equip força reforçat respecte al d’altres jornades. Ens ha agradat trobar-nos-hi i poder saludar vells amics, com l’Ismael Molano o el Fernando González.

El primer punt perdut ha estat al primer tauler, on la nostra jugadora no s’ha arribat a presentar i ens ha posat coll amunt l’inici del match. Després del primer zero s’hi ha sumat el del Jesús Martínez, que davant d’un rival molt dur ha hagut d’abandonar en una posició perduda.

El Ramon Rebull entrava en una partida hipertàctica on el mòdul indica que tenia un clar avantatge que als humans ens resulta més complicat de trobar. La posició es va anar assecant, fins que van entrar en un final d’alfils de diferent color completament bloquejada. (Por cierto, Ismael, en el anàlisis post-mortem parece que Cxc3 acababa no siendo ganadora…)

La partida de l’Andreu Castaño se li ha anat complicant, però ha sabut revertir-la en el final, maniobrant amb la seva torre pel darrere, aconseguint canviar les peces menors, i recuperant el peó de menys mentre entrava en un final de torre contra torre que semblava difícil que cap dels dos jugadors pogués guanyar. Un mig punt molt ben defensat.

L’Edu Cano, seguint amb la seva trajectòria al per equips, ha estat l’únic en endur-se el punt sencer. Després de desfer l’enroc contrari, de guanyar qualitat, de torturar el rei i els alfils del rival, i de fer pujar el seu peó de g de forma prometedora, el seu oponent no ha tingut més remei que abandonar. Atenció amb l’Edu, porta totes les partides de la lliga guanyades!!!

L’Herve Devos, al setè tauler, jugava una partida amb petits desavantatges que es va acabar convertint en un peó rival aïllat i passat al flanc de dama passat. Tot va orbitar sobre aquest peó, que va acabar forçant entrega d’alfil de l’Herve i portant a una derrota inevitable. És el que tenen els petits desavantatges…

4-2. Als darrers taulers quedaven el Gerard i l’Àlex amb partides prometedores.

El Gerard Rodríguez, després de rebutjar unes taules amb molt bon criteri, s’ha trobat amb una entrega de qualitat del rival amb la que han arribat uns peons lligats que la seva torre no ha pogut aturar de cap forma. Llàstima, perquè havia fet una molt bona partida.

I l’Àlex Mangués pressionava el seu rival per la columna b amb tota l’artilleria, acabava canviant torres, i havia de conformar-se amb taules després d’entrar en escac continu.

Quedaven els primers taulers (presents), on Pablo Miños jugava una partida dura contra l’Ismael Molano entrant en un final de torres amb peó de menys, i havent d’abandonar al final.

L’últim en acabar ha estat el Rafa Bru, aguantant un final amb parella d’alfils (dolents) contra alfil i cavall (bo), però aconseguint defensar la posició fins aconseguir el mig punt.

Un resultat final de 7-3 molt digne contra un equip que la propera temporada jugarà a segona divisió.

Ramon Rebull