DIVISIÓ D’HONOR: Derrota contra l’Escola d’Escacs Barcelona

equip

CRÒNICA RONDA 6 de Raül Arza

Visita complicada de l’Escola d’Escacs  Barcelona, possiblement el favorit número 1 per guanyar la Lliga. Novament però el 7,5 a 2,5 no  reflecteix la igualtat del matx i l’enorme lluita. Malauradament a la part final algunes partides es van capgirar.

Taula 1: GM Peralta – GM Narciso. Primera victòria del Marc amb l’Ateneu, en una gran partida, on de bon inici va agafar la iniciativa, en acceptar el gambit de Peralta i sostenir el peó, fins que aconseguia 20 jugades més tard que aquest esdevingués decisiu i coronés.

Taula 2: MI Hernando – GM Asís. Derrota del Julio Hernando en una partida on va tenir avantatge durant les dos primeres parts de la partida que Asís aconseguia eixugar  després d’un parell d’imprecisions del primer. Això obligava a Julio a jugar precís per poder entaular. Finalment en els destrets de temps, arribava l’errada decisiva que Asís amb bona tècnica, no perdonava.

Taula 3: GM Moskalenko – MC Piñero. Duel teòric en un Londres on el MC Colonero aconseguia solventment assecar la posició . Poques jugades després decidien repartir-se el punt.

Taula 4: MC Luna – MF Feher. La sorpresa a l’aliniació de l’Escola va ser el debut d’Adam Feher, un fort MF, de quasi 2400 punts fide. Ja des de l’obertura Feher va aconseguir la iniciativa i la posició de Luna quedava compromesa. Aquest últim va intentar entregar un peó per activar-se i buscar contrajoc, però Feher va mostrar-se intractable i no va donar opció.

Taula 5: MF Chueca – MC Moreno. L’Aragonès Chueca des d’un primer moment es llençava sense treva contra l’enroc de Moreno. Amb bona tècnica aquest aconseguia aturar l’atac després d’invertir molt de temps en el rellotge. En el posterior contraatac fins i tot aconseguia avantatge, quedant-se amb peó de més, però molt curt de rellotge. Chueca aconseguia amb encert complicar la posició fins que Moreno en els destrets de temps intentant fugir d’una repetició per intentar guanyar, cometia una greu errada que l’Aragonès aprofitava.

Taula 6: MC Valls – MI Grafl. Espectacular partida del MC Valls que de sobte, emulant al gran Tal, entregava dues peces per obrir la posició i exposar el rei de Grafl. L’MI amb encert tornava una de les peces i entraven a un interessant final de cavall per tres peons i Torre per banda. Valls igual que Moreno rebutjava l’empat per intentar guanyar i malauradament corria la mateixa sort del primer. Grafl mostrava la seva tècnica i finalment s’imposava.

Taula 7:  MI Vehí – MC Garzón. Partida molt tensa de la del tauler 7, on van poder donar-se els tres resultats i que finalment va acabar amb una triple repetició després de 4 hores d’intensa lluita. Bona partida de Garzón que aconsegueix puntuar en la seva tercera partida de la Lliga.

Taula 8: Marzo- MF Barbero. Aquesta possiblement va ser la partida que va marcar el matx. Marzo estava jugant una partida excel.lent. Després d’entregar qualitat per solucionar els problemes de l’obertura, aconseguia activar-se i avantatge decisiu, però ja en el moment del remat, un xic curt de rellotge, es precipitava i colapsava amb dos greus errors consecutius. Una veritable llàstima.

Taula 9: MC Ruperez- MF Lasanta. Debut del MF Aragonès a Divisió d’Honor, que tenia com a directriu posar pressió des de l’inici. I així ho va fer entregant primer un alfil i després una torre sencera. En una boja partida, finalment acabaven repetint en una línia forçada. Taules d’infart

Taula 10: Urgel-MC Llopis. Igual que Lasanta, el també debutant Urgel tenia com a consigna atacar i posar pressió. En una pirc, amb enrocs al mateix flanc, entregava el seu peó h complicant el joc. Posteriorment entregava un segón peó, per seguir amb l’iniciativa, però poc després un fort cop tàctic a la contra de Llopis, decidia la partida.

Bon ambient i bon tracte per part de l’Escola d’Escacs Barcelona, a qui desitjem sort per la resta del campionat.

Bones sensacions a l’equip a pesar de la derrota. Hem novament caigut amb el cap ben alt donant-ho tot i mostrant un bon nivell.

2 punts de 6 possibles i la setmana vinent rebrem al fort Barcelona-Uga

Raül Arza