DIVISIÓ D’HONOR: Derrota contral el Valls

Equip A

CRÒNICA RONDA 5 de Raül Arza

L’Equip A rebíem a casa al Valls, que es presentava amb una de les millors alineacions de la temporada, encapçalats pels Grans Mestres Edouard Romain i Muñoz Pantoja.

Destacar el bon ambient durant el matx, tant amb el president com amb els jugadors del Valls.

El matx va estar competidíssim fins a les gairebé les 20.00 h, on amb els destrets de temps van començar a decidir-se les partides:

Taula 1: GM Narciso – GM Romain. El GM català després de  rebutjar taules en una posició un pèl favorable va haver d’acabar inclinant el rei en un complicat final de torres, on després d’una imprecisió el GM francès no va perdonar.

Taula 2: GM Muñoz – MI Hernando. En poques jugades s’arribava a un final de torres que semblava acabaria en taules, amb ambdós jugadors jugant gairebé al toc. De sobte després de pensar 1 hora seguida, Muñoz arriscava abandonant el seu flanc de rei per intentar coronar el seu peó a. Pensada llarguíssima també d’Hernando que acceptava el repte i la cursa dels dos, que van acabar jugant amb segons al rellotge acabava en taules.

Taula 3: MC Piñero – MI Valenzuela. Partida on a poc a poc on Valenzuela aconseguia neutralitzar el joc de Piñero que va anar consumint rellotge. En els destrets de temps després d’un error del MC local  el jugador Xilè no va donar opció i s’enduia el punt.

Taula 4: MF Esplugas – MC Luna. Espectacular partida on van poder donar-se els tres resultats. Primer Esplugas va llençar un potent atac al rei entregant un alfil i una torre que tenaçment Luna aconseguia rebutjar entregant la dama. El balanç de peces posterior deixava una posició complicadíssima, amb peons passats per les dues bandes.  Luna semblava llavors tenir una mica d’avantatge i intentava la victòria. Finalment, després de quasi 5 hores de lluita la partida acabava en taules.

Taula 5: MC Moreno – MF Porras. Molt bona partida del MC local, on després de consumir molt de temps va entregar una peça, entrant la partida en una posició molt complicada però que semblava guanyadora. La tenaç defensa del MF Porras i una imprecisió de Moreno molt curt de rellotge, permetien al MF visitant assecar la posició i signar les taules.

Taula 6: MF Ryan – MC Mínguez. Bona partida del MC local on va aconseguir solventment assecar i neutralizar la Italiana de Ryan, signant-se les taules després de 3 hores i mitja de lluita.

Taula 7:  MC Valls – MC Fernández. Tot i els intents del MC local que tot i que va rebutjar taules al mig joc no va poder evitar que el jugador visitant eixugués completament la posició, arribant a una posició de taules mortes.

Taula 8: MIF Navrotescu – MC Garzón. Garzón s’enfrontava a la temible jugadora francesa, invicta amb el Valls després de 3 temporades. El local aconseguia igualar la posició exposant  la seva dama però s’havia de jugar molt i molt precís. A les poques jugades Navrotescu obligava a Garzón a entregar una peça per rescatar la seva dama a canvi d’un peó i semblava decidir la partida. El coratge del local va aconseguir allargar increïblement la partida i obligar a la Francesa a esprémer-se durant 4 hores per endur-se el punt.

Taula 9: MC Guillem Porta – Tomàs Sirera. Poc després d’acabar l’obertura els dos jugadors tenien uns 10 minuts cada un i podia passar de tot. Sirera però va aconseguir una posició molt més sana i fàcil de jugar. Ja amb menys d’1 minut al rellotge arribava l’errada del Guillem que  l’obligava a abandonar.

Taula 10: Boldu – Xavier Marzo. Partida molt intensa on el visitant es llençava a l’atac des de l’inici. Marzo després d’aturar l’embranzida inicial decidia entregar un peó que Boldu acceptava i aconseguia consolidar. El jugador local a poc a poc anava complicant la partida fins que s’arribava a un tens ping-pong, on tot podia passar. Finalment sortia creu i el jugador local perdia unes poques jugades després d’haver de rebutjar l’oferta de taules visitant per mantenir les opcions d’empat.

Merescuda victòria visitant, tot i que el 2,5 a 7,5 final no reflecteix la igualtat i la intensitat del matx. Estem molt contents amb l’esperit de lluita de l’equip que  novament va donar-ho tot.

2 punts de 5 possibles i la setmana vinent difícil visita contra un dels favorits a guanyar la Lliga, l’Escola d’Escacs Barcelona.

Raül Arza García