DIVISIÓ D’HONOR: Victòria d’infart a Badalona

web

L’equip A començàvem contra el Cor de la Marina, la primera de les 4 rondes de la segona fase. En aquesta segona fase necessitarem 2 punts més per intentar aconseguir matemàticament la permanència,situada en 4 punts(baixen 3 equips a 1ª Divisió)

El Cor de la Marina, antic Sant Josep de Badalona i vigent semifinalista al 2019, és un històric dels escacs Catalans que aquest any ha canviat de nom i de local. En arribar vam trobar-nos una petita i acollidora sala de joc amb unes espectaculars vistes del passeig de la Rambla i del mar.

L’equip local va presentar una potentíssima alineació, encapçalada pels Grans Mestres Carlos Albornoz i Orelvis Perez. En total 6 titulats internacionals. Per la nostra part, aconseguíem novament anar amb l’equip titular, de l’1 al 10.

El primer en acabar va ser el MC Luís Luna que aconseguia un valuós empat contra el MI Filemón Cruz. També empatava amb negres el MC Raul Mínguez després de poder solucionar els problemes de l’obertura, contra el MC Fernández Madrid. 1 a 1

Les derrotes del MI Julio Hernando contra el GM Orelvis, del MC Piñero contra l’MI Joan Fluvià i de Garzón contra Barceló no arribaven a quedar compensades per la victòria del MC Artur Valls en una gran partida. Un perillós 4 a 2 no permetia ja marge d’error.

Quedaven 4 partides . Dues amb avantatge (Moreno i Guillem Porta), una molt oberta (MC Imar Tallo-MF Ernesto Piedra) i al tauler 1 el GM Narciso lluitava per defensar un final de torres una mica inferior contra l’actual campió cubà, el GM Carlos Albornoz.

Guillem Porta aconseguia rematar el seu final de torres, retallant el marcador. 4 a 3

Jordi Moreno, que va ser dubte fins al darrer moment i que va jugar amb una forta otitis, aconseguia rematar brillantment la seva partida contra l’actual Campiona Austríaca la MFF Elisabeth Hapala. 4 a 4

La partida de Talló entrava els destrets de temps, amb els dos jugadors per sota del minut, en una posició supercomplicada. Imar havia entregat qualitat a canvi de situar un poderós cavall blanc a f5 i aconseguir el control del flanc de rei amb un perillós atac, que tenaçment Piedra semblava controlar. La partida era d’infart i es podien donar els tres resultats.

De sobte després de repetir 2 cops la posició i quan semblava que anava a repetir la tercera vegada, un Imar en estat de gràcia, entregava increïblement el seu alfil a e5, per posteriorment rematar brillantment amb un altra combinació. El 4 a 5 ens assegurava el mig punt.

Tot depenia del GM Marc Narciso, que finalment després de resistir tots els intents del GM Albornoz, aconseguia forçar el canvi de torres, arribant a un final de peons de taules. 4,5 a 5,5

Victòria per la mínima contra un superequip, que imaginem que si pot presentar aquesta aliniació la resta de rondes es salvarà. Volem agraïr al seu president, al Manel Triquell, la seva amabilitat i desitjar-li molta sort.

Sumem el 3r punt, a un de la salvació matemàtica. La setmana que ve important visita a Girona contra el Gerunda.

Raül Arza